Kosmisch Verbinder

Mijn weg naar spirituele groei deel 2

Het heeft een tijd geduurd, maar het voelt goed om nu het tweede deel van mijn reis naar spirituele groei te delen. Het eerste deel ging vooral over hoe jong ik was en wat ik destijds al deed. Het eerste deel lees je hier: Mijn weg naar spirituele groei deel 1.

Helende energie vanuit het niets

In diezelfde periode van de pubertijd, kreeg ik ineens een ingeving dat ik met energie zou kunnen werken. Ik verdiepte me in bepaalde takken van Chinese spiritualiteit zoals Tai Chi. Mijn vader deed dat en het trok ook mijn aandacht. Mijn vader deed de echte oefeningen, ik las erover. In de filosofie van Tai Chi werk je met energie. Het zijn rustige bewegingen en wat ik me nog van toen herinner is dat mijn vader regelmatig met een bal van energie bepaalde bewegingen c.q. oefeningen deed. Ik las in die tijd in een zen boek dat je met je handen energie kunt opwekken. Als je je goed concentreert en je handen tegenover elkaar houdt met een stukje ruimte ertussen, kun je het laten ‘waaien’. Nieuwsgierig dat ik was, probeerde ik dat. Zonder al te veel moeite lukte het! Er was wind!! Bij de inademing duwde ik de energie van links naar rechts en bij de uitademing trok ik de energie aan vanuit mijn rechterhand. Hier speelde en oefende ik wat mee en niet heel veel later, kwam het inzicht dat mijn handen helende energie kunnen sturen. Een van mijn vrienden van toen, had chronisch last van zijn knie. Volledig vrijblijvend nam ik zijn knie tussen mijn handen en concentreerde ik me hetzelfde als toen ik ‘wind’ wilde maken. Deze vriend voelde de pijn uit zijn knie wegtrekken. Helaas had hij een chronisch probleem waardoor de pijn maar tijdelijk verdween, maar het verdween!

Wanneer alles je wordt gegeven, is niets meer heilig

Al deze dingetjes die ik kon, leken vanzelfsprekend. Ik hechtte er weinig waarde aan en vond het zelf niet heel belangrijk. Ik vond het wel cool, maar het Universum trok (voor mij) onbewust mijn ego terug. Het leven gebeurde en ik vond mijn plezier in drank, uitgaan, dansen en broodjes kebab. Van mijn hele spirituele zijn bleef niets meer over. Ik dronk veel te veel en lag halve dagen op te laden in bed. En nu begrijp ik wel waarom mijn spirituele zijn helemaal verdween. Alcohol stamt af van het Arabische woord Al-kuhl. In de Arabische vertaling staat Al-kuhl voor “body eating spirit”. Alcohol drinken is een van de snelste manieren om je eigen frequentie te verlagen. Dus mijn spirituele zelf was niet meer aanwezig in het leven dat ik leefde.

En weer trokken de beurzen mij aan

Een paar jaar later begon het toch weer te kriebelen. Dus ik ging denk ik vier jaar lang zo nu en dan naar een beurs. Ik liet mijn handen lezen, liet een aura foto maken en deed zo nu en dan een reading. Maar ook dat zakte weer weg. Ik denk dat ik ongeveer 7 of 8 jaar ‘uit’ heb gestaan en een puur aards leven leefde. Ik dronk veel, at (te) veel, gebruikte drugs, gaf veel geld uit aan onzin en merkspullen. Ik verloor mezelf helemaal in het materiële en aards plezier. Nu, achteraf gezien, probeerde ik een leegte op te vullen die niet vanuit dat perspectief op te vullen was. Mijn spirituele leegte was alleen op te vullen met persoonlijke groei, verbinding en doen waar ik hiervoor was gekomen. En ineens uit het niks, besloot ik dat het leven dat ik leefde niet het leven was waarvoor ik op aarde was gekomen. Maar hoe kreeg ik dat vlammetje weer aan? Hoe zorgde ik ervoor dat ik deed waarvoor ik ben gekomen? Je raadt het al, ik bezocht weer een beurs.

Quantum Astrologie – Ik kreeg een blauwdruk van mijn leven

Voordat ik het spirituele pad bewandelde zoals ik dat nu doe, was ik altijd onzeker. Ik had een grote mond, maar durfde niet echt te laten zien wie ik was. Ik denk dat dat voortkwam uit het ‘anders zijn’. Ik ben op het platteland opgegroeid en ik ben homo. Dan val je al gauw buiten de boot. Ik trok veel op met de meiden uit mijn klas en uit het dorp, maar toch voelde het alsof ik er nooit écht bij hoorde. Daarnaast ging iedereen naar een andere middelbare school dan ik (ik werd gepest op de school waar iedereen naartoe ging) en dat maakte de afstand alleen maar groter. Anyway, ik kon niet echt meedoen met de boys. Ik denk dat het nu een jaar of 3 geleden is dat ik voor het eerst in mijn eentje naar een beurs ging. Daar ging ik naar een lezing van een Quantum Astroloog en was meteen geboeid. Ik voelde in mijn hele zijn dat het klopte wat deze man vertelde. Na deze lezing besloot ik een sessie bij hem te boeken. Deze sessie bij Frank deed mijn oren klapperen. Eindelijk waren daar de woorden die ik altijd zocht maar nooit kon vinden. Hij wist precies te benoemen wat mijn taak hier is en ik voelde dat het klopte.

Ik heb toch meer te vertellen dan ik in eerste instantie dacht. Dus wederom, wordt vervolgd door een deel 3.

Delen:

meer zoals dit:

Download nu mijn geniale e-book

En leer al mijn geheimen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum efficitur quam vel scelerisque consectetur.