Reiki (Usui & Kundalini)

Er zijn verschillende vormen van Reiki. Op het moment van schrijven heb ik de eerste graad in Usui reiki en ben ik onderweg om Kundalini Reiki Master te worden. Daarnaast heb je ook nog zoiets als Gold Reiki, Angel Reiki en zo zijn en ontstaan er steeds meer Reiki vormen. Maar wat is reiki precies? Reiki komt van origine uit Japan en is daar een veelgebruikte geneeswijze. Rei staat voor Universele en Ki voor levensenergie. De Reiki vormen die ik beheers, zijn twee verschillende vormen. Als eerste wil ik je wat uitleggen over Usui Reiki, daarna over Kundalini Reiki en als laatste vertel ik je wat je bij mij bij een Reiki behandeling mag verwachten.

Usui Reiki

Deze vorm draagt de naam Usui omdat de Japanner Mikao Usui  ( 臼井甕男, Mikao Usui; Tanai, 15 augustus 1865 – Fukuyama (Hiroshima), 9 maart 1926) deze (zelf)genezende methode heeft ontdekt. Hij was de grondlegger van de “Usui Reiki Ryoho”. In 1900 was er een epidemie in Kioto (de streek waar Usui woonde) en hij kreeg een bijna doodervaring. Tijdens deze ervaring kreeg hij bepaalde visoenen door. Hij was vastbesloten om te ontdekken waar deze visoenen vandaan kwamen en zocht zijn antwoorden in meditatie. Hij mediteerde 16 uur per dag en begon de dag met een “Wandelende meditatie”. Al mediterend liep hij van het klooster naar een berg en daar blijf hij de hele dag. Nog steeds in meditatie keerde hij ‘s avonds terug naar het klooster. Tijdens een van de Isyuguo trainingen op deze berg, gebeurde hem iets vreemds. Tijdens een Repentenance Lotus Mediatie werd zijn hoofd gevuld met een groot spetterend licht. Hij ontving de energie om niet alleen zichzelf te healen maar ook anderen. En dat zonder dat hij zelf energie verloor. Dit was zijn inwijding in het ontstaan van Usui Reiki. De vorm die wij nu kennen en gebruiken is sterk verwesterd, maar staat tegelijkertijd erg dichtbij de vorm die Usui Sensei binnenkreeg.

Ik doe Mikao Usui echt tekort met dit korte stukje. Mikao Usui heeft een bewogen leven geleefd en hier is heel veel over te vertellen. Als je zijn levensloop wilt lezen, kijk dan eens op: The Native Circle.

Kundalini Reiki

Kundalini Reiki is een Reiki vorm die gechanneled is en van bovenaf is doorgegeven. De Deense Meditatiemeester Ole Gabrielsen heeft via zijn meditaties deze energiestroom mogen ontvangen van meester Kuthumi. Meester Kuthumi is de meester van de Witte Broederschap. Tevens is hij Chohan (bewaker) van de Tweede Straal die in verbinding staat met het kruinchakra en de Tempel van Liefde, wijsheid en begrip. Kundalini betekent opgerold. Dus eigenlijk is het vrij vertaald: Opgerolde universele levensenergie. Deze energie zit opgerold bij je wortelchakra (klik hier voor meer informatie over chakra’s) en iedereen heeft deze energie in zich. Nu is het zo dat deze energie opgerold zit waardoor het niet tot uiting komt. Tijdens de inwijdingen komt deze energie langzaamaan los en vormt zich twee ‘slangen’ die om je ruggengraat omhoog gaan. Bij iedere inwijding gaat de energie iets hoger. Door deze energie te activeren, kun je het doorgeven (ook op afstand) om een hogere staat van bewustzijn te creëren. Dit alles gebeurt vanuit vrede, liefde en licht.

Een Reiki behandeling bij mij

Iedereen die reiki behandelingen geeft, doet dit op zijn/haar eigen manier. Een manier die bij diegene past en daardoor het meest krachtig is. Door als Reiki Therapeut dichtbij jezelf te blijven, stroomt de energie het allerbeste.

Wanneer je een afstandsbehandeling bij mij boekt, dan hebben we vooraf contact via Whatsapp (chat of bellen, jouw voorkeur geldt). Ik geef je dan instructies en we kijken samen of er iets is waar je extra energie naartoe wilt sturen. Je mag dan rustig gaan zitten of liggen en vooral lekker ontspannen. Ik adviseer altijd om een (geur)kaarsje, wierook en/of een rustgevend muziekje aan te zetten. Wat maar voor jou werkt om tot rust te komen en te ontspannen. Ik vraag je om je wekker te zetten op een half uur zodat, mocht je wegdoezelen, je er weer uit komt. Na de behandeling doen we nog een korte nabespreking via whatsapp.

Ik ben een zuiver doorgeefluik en laat de reiki energie door jou heen stromen en indien nodig, richten we ons extra op een bepaald punt. Als je niet zo goed weet waar de energie naartoe moet, maak je dan geen zorgen. De reiki gaat altijd daar waar het nodig is. De reiki stroomt ongeveer een half uur en zal dan nog zo’n 48 uur na sudderen. Het is dus best mogelijk dat je een dag later ineens een inzicht krijgt of iets voelt wat je niet zag aankomen. Aan het einde van de behandeling trek ik een Tarot kaart voor je met een inzicht of boodschap die je nu nodig hebt. Deze kaart sluit (tot nu toe) altijd aan bij de behandeling en wat je hebt gevoeld.

Benieuwd geworden naar een behandeling? Stuur me dan gerust een berichtje via het contacformulier of via whatsapp. Ik beantwoord je vragen graag. Een afspraak maken kan hier: Maak een afspraak en meer informatie over de tarieven vind je hier: Tarieven behandelingen.

Let op! Ik geef geen reiki behandeling bij mensen die:

– Een Pacemaker hebben
– Een transplantatie hebben gehad
– Een bepaalde dosis medicatie slikken

Waarom? Reiki kan het ritme van je pacemaker veranderen. Reiki werkt weerstand verhogend en daardoor kan bij een transplantatie het orgaan worden afgestoten. Daarnaast wordt er vaak anti storingsmedicatie geslikt om het orgaan lichamelijk te accepteren. En betreffende andere medicatie: soms is het van belang dat een bepaald medicijn in een specifieke hoeveel in het bloed aanwezig is. Reiki kan ervoor zorgen dat het sneller wordt afgebroken waardoor de waardes veranderen.

In alle gevallen ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Onthoud dat reiki geen wondermiddel is maar een alternatieve geneeswijze. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.