Reiki (Usui & Kundalini)

Er zijn verschillende vormen van Reiki. Zelf ben ik ingewijd in het Usui Systeem tot Reiki Master. Daarnaast ben ik ook Kundalini Reiki master. Het Usui systeem is het traditionele Reiki Systeem en het Kundalini Reiki Systeem is een vertakking. Beide vormen werken, maar ze hebben een verschillende oorsprong. Ik wil je graag de verschillen van deze twee Reiki vormen uitleggen en vertellen hoe een behandeling bij mij gaat. Reiki staat voor Universele (rei) Levensenergie (ki) en is een holistische geneeswijze. In het westen zijn wij heel erg gewend om symptomen aan te pakken terwijl je met oosterse geneeswijze een meer holistische kijk hebt en op zoek gaat naar de onderliggende oorzaken.

Usui Reiki

Sensei Mikao Usui (geboren op 15 augustus 1865 in Fukuyama) heeft deze vorm van (zelf)genezing ontdekt/ontvangen en hij noemde het Usui Reiki Ryoho (The Usui system of natural healing). Hij is de grondlegger van de Reiki die nu wereldwijd bekend is en wordt ingezet om energetisch, emotioneel en fysiek letsel te helen. In 1900 was er in Kyoto (de streek waar Sensei Usui woonde) een pandemie. Hij werd ook slachtoffer en kreeg een bijna-doodervaring. Tijdens deze ervaring kwamen er visioenen tot hem. Hij wilde ontdekken wat deze visoenen betekenden en zocht zijn antwoorden in meditatie. Hij mediteerde 16 uren per dag op de berg Kurama en begon de dag met een wandelende meditatie. Hij liep mediterend van het klooster naar de berg en daar bleef hij de hele dag. Nog steeds in meditatieve staat keerde Mikao terug naar het klooster. Tijdens een van de Isyuguo trainingen op deze berg, gebeurde hem iets vreemds. In een Repentenance Lotus Meditatie werd zijn hoofd gevuld met een groot spetterend licht. Hij ontving de energie om niet alleen zichzelf te helen maar ook anderen. En dat zonder dat hij zelf ki/energie verloor. Dit was zijn inwijding in Reiki en het ontstaan van het Usui system of natural healing. De vorm die wij nu kennen en gebruiken is sterk verwesterd, maar staat tegelijkertijd erg dichtbij de vorm die Sensei Usui binnenkreeg.

Ik doe Mikao Usui echt tekort met dit korte stukje. Mikao Usui heeft een bewogen leven geleefd en hier is heel veel over te vertellen. Als je zijn levensloop wilt lezen, kijk dan eens op: The Native Circle.

Kundalini Reiki

Kundalini Reiki is een Reiki vorm die gechanneled is en van bovenaf is doorgegeven. De Deense Meditatiemeester Ole Gabrielsen heeft via zijn meditaties deze energiestroom mogen ontvangen van meester Kuthumi. Meester Kuthumi is de meester van de Witte Broederschap. Tevens is hij Chohan (bewaker) van de Tweede Straal die in verbinding staat met het kruinchakra en de Tempel van Liefde, wijsheid en begrip. Kundalini betekent opgerold. Dus eigenlijk is het vrij vertaald: Opgerolde universele levensenergie. Deze energie zit opgerold bij je wortelchakra (klik hier voor meer informatie over chakra’s) en iedereen heeft deze energie in zich. Nu is het zo dat deze energie opgerold zit waardoor het niet tot uiting komt. Tijdens de inwijdingen komt deze energie langzaamaan los en vormt zich twee ‘slangen’ die om je ruggengraat omhoog gaan. Bij iedere inwijding gaat de energie iets hoger. Door deze energie te activeren, kun je het doorgeven (ook op afstand) om een hogere staat van bewustzijn te creëren. Dit alles gebeurt vanuit vrede, liefde en licht.

 

Een Reiki behandeling bij mij

Iedereen die reiki behandelingen geeft, doet dit op zijn/haar eigen manier. Een manier die bij diegene past en daardoor het meest krachtig is. Door als Reiki Therapeut dichtbij jezelf te blijven, stroomt de energie het allerbeste.

Wanneer je een afstandsbehandeling bij mij boekt, dan hebben we vooraf contact via Whatsapp (chat of spraakberichten, jouw voorkeur geldt). Ik geef je dan instructies en we kijken samen of er iets is waar je extra energie naartoe wilt sturen. Je mag dan rustig gaan zitten of liggen en vooral lekker ontspannen. Ik adviseer altijd om een (geur)kaarsje, wierook, diffuser en/of een rustgevend muziekje aan te zetten. Wat maar voor jou werkt om tot rust te komen en te ontspannen. Ik vraag je om je wekker te zetten zodat, mocht je wegdoezelen, je er weer uit komt. Na de behandeling doen we een nabespreking via whatsapp.

Ik ben een zuiver doorgeefluik en laat de Reiki door jou heen stromen en indien nodig, richten we ons extra op een bepaald punt. Als je niet zo goed weet waar de energie naartoe moet, maak je dan geen zorgen. De Reiki gaat altijd daar waar het nodig is. De Reiki stroomt ongeveer een half uur en zal dan nog zo’n 48 uur doorwerken. Het is dus best mogelijk dat je een dag later ineens een inzicht krijgt of iets voelt wat je niet zag aankomen. Aan het einde van de behandeling trek ik een Tarot kaart voor je met een inzicht of boodschap die je nu nodig hebt. Deze kaart sluit (tot nu toe) altijd aan bij de behandeling en wat je hebt gevoeld.

Benieuwd geworden naar een behandeling? Stuur me dan gerust een berichtje via het contacformulier of via whatsapp. Ik beantwoord je vragen graag. Een afspraak maken kan hier: Maak een afspraak en meer informatie over de tarieven vind je hier: Tarieven behandelingen.

Let op! Ik geef geen reiki behandeling bij mensen die:

– Een Pacemaker hebben
– Een transplantatie hebben gehad
– Een bepaalde dosis medicatie slikken

Waarom? Reiki kan het ritme van je pacemaker veranderen. Reiki werkt weerstand verhogend en daardoor kan bij een transplantatie het orgaan worden afgestoten. Daarnaast wordt er vaak anti storingsmedicatie geslikt om het orgaan lichamelijk te accepteren. En betreffende andere medicatie: soms is het van belang dat een bepaald medicijn in een specifieke hoeveel in het bloed aanwezig is. Reiki kan ervoor zorgen dat het sneller wordt afgebroken waardoor de waardes veranderen.

In alle gevallen ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Onthoud dat reiki geen wondermiddel is maar een alternatieve geneeswijze. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.