Skip to content Skip to footer

Fysieke Reiki behandeling

Iedereen die Reiki behandelingen geeft, doet dit op zijn/haar eigen manier. Een manier die bij diegene past en daardoor het meest krachtig is. Door als Reiki Practitioner dichtbij jezelf te blijven, stroomt de energie het allerbeste.

Wanneer je bij mij een fysieke behandeling boekt, boek je een sessie van in totaal 60 tot 90 minuten. Je bent dan om de afgesproken tijd welkom in mijn praktijk in Den Helder. Bij binnenkomst klinkt er al een rustgevend muziekje dat je direct in de juiste sfeer brengt. Voorafgaande de behandeling hebben we een intake gesprek van ongeveer 15 minuten. We bespreken dan waarvoor je komt, je eventuele klachten hebt, je ervaring met Reiki en leren elkaar een beetje beter kennen. Vervolgens starten we de behandeling.

Zo ziet mijn fysieke Reiki behandeling eruit

Je komt bij mij op je rug op de behandeltafel liggen. Ik leg mijn handen op jouw schouders en samen creëren we een energieveld waarin de rust overheerst. We sluiten ons af van alles buiten de behandeling. Eventueel geluid, gedachtes, wat dan ook. We komen samen door middel van een ademhalingsoefening helemaal aan in het moment. Vervolgens beginnen we de fysieke reiki behandeling bij je hoofd. Ik leg mijn handen over je ogen en de energie begint te stromen. Tijdens de behandeling kan er een heleboel gebeuren. Zo kun je het koud krijgen, warm, tintelingen voelen op bepaalde plekken, kan er lucht ontstaan (boeren/hoesten), je kan emotioneel worden of bijvoorbeeld in slaap vallen. Weet dat alles er mag zijn en dat het goed is. Je krijgt bij zo’n behandeling namelijk precies wat je nodig hebt. Je ziel bepaalt de grens dus je fysieke lichaam mag het helemaal laten gebeuren. Ook komt het wel eens voor dat je niets voelt. Ook dat is oké. De energie vind namelijk zijn weg wel en soms gebeurt dat zonder dat je er bewust van bent.

Er zijn een aantal vaste posities binnen de Reiki leer, deze houd ik grotendeels aan, maar mijn intuïtie begeleid mij tijdens de behandeling. Zo komt het regelmatig voor dat ik afwijk van de vaste posities en vooral verbind met de chakra’s. We werken tijdens de behandeling van boven naar beneden: hoofd – borst – zonnevlecht – buik – onderbuik – bekken – knie – enkels – voeten. Natuurlijk wordt er tijdens de reiki behandeling rekening gehouden met jouw privacy. Bij vrouwen: borsten, kruis en billen worden niet aangeraakt. Bij mannen: kruis en billen worden niet aangeraakt. Bij deze posities is er een alternatieve positie die ervoor zorgt dat je je veilig blijft voelen en het helemaal kan laten gebeuren.

Eenmaal bij je voeten aangekomen, verwarm ik je tenen zodat je extra goed aardt en daarmee wat los is gekomen afvoert. Het is mogelijk dat ik ook edelstenen inzet tijdens de behandeling. Na de voeten, keer ik terug bij deze edelstenen en voel ik hoe de energie stroomt. Eventueel behandel ik die plek nogmaals of ik haal de stenen van je lichaam en leg ze opzij.

Ik vraag jou om je om te draaien zodat je op je buik komt te liggen. Dan werken we nogmaals van boven naar beneden: schouders – hart – ribben – zonnevlecht – buik  – onderbuik – billen – knie – enkels – voeten.

Ook nu is er een mogelijkheid dat ik edelstenen heb ingezet. Na de voeten, keer ik terug bij deze edelstenen en voel ik hoe de energie stroomt. Eventueel behandel ik die plek nogmaals of ik haal de stenen van je lichaam en leg ze opzij. Vervolgens strijk ik vanaf je nek tot aan je onderrug een aantal keer de energie af. Dit doe ik zodat de energie in jouw systeem goed in beweging komt, maar ook om energetisch los van elkaar te komen. Ik gebruik een op maat gemaakte spray die ervoor zorgt dat je kruin open staat om energie te ontvangen en je voeten goed geaard worden zodat de energie goed door kan blijven stromen. Daarna reinig ik jouw aura en zet ik je in een cocon van energie zodat je na de behandeling nog lekker even in de energie blijft. De fysieke behandeling duurt 45 minuten tot een uur en heeft een uitwerking van ongeveer twee dagen.

Om de behandeling af te sluiten en jou weer terug te halen, gebruik ik een Saphir Sufi Chime. Dit is een rustgevend ‘belletje’ dat verschillende tonen laat horen. Zo prikkel ik je zintuigen en als het zover is, geef ik aan dat je rust even bij mag komen. We drinken dan samen een kopje thee, bespreken de behandeling en als afsluiting mag je nog een Tarotkaart trekken die ik je uiteraard uitleg.

De kosten van een fysieke reiki behandeling zijn € 75,- Een afspraak maak je door een whatsappje te sturen via de button onderaan de website.

Let op: Heb je fysieke klachten, slik je medicijnen, heb je een transplantatie ondergaan, een pacemaker, diabetes of iets anders waarvan je denkt dat het van belang is?

Deel dit altijd met mij! Waarom? Reiki kan het ritme van je hart en daarmee je pacemaker veranderen. Reiki werkt weerstand verhogend en daardoor kan bij een (recente) transplantatie het orgaan worden afgestoten. Daarnaast wordt er vaak anti storingsmedicatie geslikt om het orgaan lichamelijk te accepteren. En betreffende andere medicatie: soms is het van belang dat een bepaald medicijn in een specifieke hoeveelheid in het bloed aanwezig is. Reiki kan ervoor zorgen dat het sneller wordt afgebroken omdat je zelfheldend vermogen aan de slag gaat, waardoor de waardes veranderen. Dit dien je dus zelf aan te voelen en eventueel met een arts te bespreken. Heb je diabetes? Check na een behandeling altijd je suikerspiegel.

In alle gevallen ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Onthoud dat Reiki geen wondermiddel is maar een alternatieve geneeswijze. Raadpleeg bij klachten altijd een arts. Het is geen vervanging van de westerse geneeskunde, maar een prachtige aanvulling.

Volg mij ook op Instagram

Contact

Alleen op afspraak

Kosmisch Verbinder © 2019 – 2023 
Fotografie: Landa Penders, Jacqueline Yalcin & Sytse Monsma
KVK 76864073 BTW ID: NL003166094B44 

Kosmisch Verbinder © 2019 – 2023 
Fotografie: Landa Penders, Jacqueline Yalcin & Sytse Monsma                                          

KVK 76864073 BTW ID: NL003166094B44