Skip to content Skip to footer

Reiki I

Reiki een holistische behandelwijze die valt onder de alternatieve geneeskunde. Omdat Reiki mij persoonlijk heel veel heeft gebracht, wil ik deze helende energie met veel liefde doorgeven. Iedere Reiki Master organiseert de cursus op een eigen manier en ik heb ervoor gekozen om het 1-op-1 aan te bieden of aan twee mensen tegelijk. Dit zal nooit met een vreemde zijn. Je kan zelf met een vriend(in) de cursus boeken. Dit omdat er dan volledige aandacht is voor jou als cursist en je alle ruimte hebt om jezelf te zijn en Reiki te integreren in jouw systeem. Ik creëer een veilige ruimte waar alles er mag zijn en waar jij mag zijn wie je écht bent.

Voor deze cursus heb ik een eigen cursus handboek geschreven waar je uiteraard een exemplaar van mee naar huis krijgt na de cursus. Dit handboek is een naslagwerk dat je naderhand er altijd bij kan pakken als je het even niet meer weet.

Hoe ziet de cursus eruit?

De eerste graad Reiki cursus is een cursus van één dag (ongeveer 5 uren). We beginnen de dag met een meditatie om helemaal aan te komen in het moment en ons open te stellen voor de energie die komen gaat.

Vervolgens geef ik je informatie over de oorsprong van Reiki en de grondlegger van het Usui system of natural healing. Daarna krijg je de eerste inwijding gevolgd door een tafelbehandeling. Na een lekkere lunch (zelf meenemen) volgt de tweede inwijding en een stukje theorie over handopleggingen. Wat zijn vaste posities? Wat zijn mogelijkheden en alternatieve posities? Wanneer geef je wel Reiki en wanneer niet? Zodra we dat hebben doorgenomen mag je een zelfbehandeling doen waar ik je tips en trucs geef. Deze zelfbehandeling is erg belangrijk omdat je dat de komende 21 dagen ook gaat doen. Na deze behandeling volgt de derde inwijding en informatie over het chakrasysteem, de Reiki Principes, Reiki bij huisdieren en wat er verder nog ten tafel komt. Gevolgd door de laatste inwijding. Je krijgt een certificaat met Reiki stempel en dan nemen we afscheid van elkaar.

Na de cursus gaat het pas echt beginnen! Je mag Reiki gaan integreren in jouw leven en stukken van jezelf aankijken die eerder niet boven kwamen. Eerst is het tijd om jezelf te helen, om vervolgens de energie middels fysieke behandelingen door te geven aan een ander.

Omdat je mij hebt gekozen als jouw Reiki Master, zijn wij door de inwijdingen voor ons leven met elkaar verbonden. De eerste 21 dagen na de cursus hebben we regelmatig contact om in te checken hoe het gaat en ik ben er om hulp te bieden. Na deze 21 dagen ben ik er nog steeds voor je, maar heb je dit niet tot nauwelijks meer nodig.

De Reiki cursus duurt van 10.00 tot ongeveer 15.00 uur (uitloop mogelijk) en wordt gegeven in mijn praktijk in Den Helder. De kosten voor de cursus zijn € 333,- pp.

De cursusdata zijn op aanvraag. Neem contact op via kosmischverbinder@gmail.com of via whatsapp op 06 17 11 18 48.

 

 

Volg mij ook op Instagram

Contact

Alleen op afspraak

Kosmisch Verbinder © 2019 – 2023 
Fotografie: Landa Penders, Jacqueline Yalcin & Sytse Monsma
KVK 76864073 BTW ID: NL003166094B44 

Kosmisch Verbinder © 2019 – 2023 
Fotografie: Landa Penders, Jacqueline Yalcin & Sytse Monsma                                          

KVK 76864073 BTW ID: NL003166094B44