Kosmisch Verbinder

Leuk dat je geïnteresseerd bent om zelf tarot kaarten te gaan leggen. Hieronder vind je een beknopte uitleg over de 22 kaarten uit de Grote Arcana.

De Grote Arcana

0 – De Dwaas: De Dwaas staat voor roekeloosheid en naïviteit. Verwondering en zorgeloosheid. Ook symboliseert De Dwaas de chaos waaruit wordt gecreëerd.

1 – De Magiër: De Magiër staat voor creatie, vaardigheid en manifestatie. As above, so below. Wees creatief. De Magiër heeft een hele sterke intuïtie. Hij symboliseert ook balans. De balans tussen hart en hoofd.

2 – De Hogepriesteres: De Hogepriesteres is gevoelig, wijs en symboliseert de innerlijke stem. Wees lief, vergevingsgezind. Ze is samen met de De Ster en De Hogepriester een van de drie beschermende kaarten uit de tarot.

3 – De Keizerin: De Keizerin symboliseert vruchtbaarheid, schoonheid en groei. Ze is de natuurlijke kracht die steeds weer nieuw leven schept. Ze heeft een scheppend vermogen en ‘schept’ uit ideeen iedere keer weer iets nieuws.

4 – De Keizer: De Keizer wil de baas zijn. Hij is autoritair, krachtig en heeft een enorme drang naar structuur en stabiliteit. Hij symboliseert ook het denken. Het in je hoofd zitten in plaats van in je hart.

5 – De Hogepriester: De Hogepriester staat voor wijsheid, vertrouwen en traditie. Zelfvertrouwen en dichtbij jezelf blijven. Geloof in waar je mee bezig bent of doe iets anders.

6 – De Geliefden: – De Geliefden staan zoals de naam al doet vermoeden voor de liefde, passie en samenzijn. Hij symboliseert een grote liefdeservaring die ontstaat uit een noodlottige keuze die gemaakt moet worden.

Tarot reading - de magier

7 – De Zegewagen: De Zegewagen staat voor het losmaken van je oude omgeving. Moed, succes, vrijheid en ambitie. Je vertrekt en gaat het goede tegemoet. Wees daarin oprecht en blijf leren.

8 – Kracht: Kracht staat letterlijk voor innerlijke kracht. Maar ook voor passie, moed en levensdrang. Verberg jezelf niet langer maar doe een stap vooruit.

9 – De Heremiet: De Heremiet symboliseert een kluizenaar. Die staat voor wijsheid, je naar binnen keren, spirituele groei en eenzaamheid. In de stilte hoor je alles.

10 – Het rad van fortuin: Het rad van fortuin staat voor jouw taak in dit leven. Jouw levensdoel. Veranderingen waar je zelf geen macht over hebt en waar je in mee moet gaan. Neem je lot in eigen handen.

11 – Gerechtigheid: Gerechtigheid staat voor een helder en goed doordacht oordeel. Je krijgt wat je geeft. Als jij goed bent voor anderen, zijn anderen ook goed voor jou. Neem je verantwoordelijkheid voor je daden.

12 – De Gehangene: De Gehangene staat voor passiviteit. Alsof je vast bent gelopen en nu helemaal stil staat. Gebruik deze stilte ten goede. Er komen nieuwe inzichten aan die zorgen voor een andere visie op wat je al kent.

13 – De Dood: De Dood is minder eng dan hij doet denken. Hij staat voor een nieuw begin en het einde van een cyclus. Het is een einde waardoor een nieuw begin kan ontstaan. Je mag loslaten wat je niet langer dient.

14 – Gematigdheid: Gematigdheid staat voor de gulden middenweg en harmonie. Hij symboliseert letterlijk ‘de juiste maat’. Als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor anderen zijn. Voeg je gedrag bij je overtuigingen en kom in harmonie met jezelf.

15 – De Duivel: De Duivel wil je verleiden. Hij staat voor sex en materialisme. Je voelt je machteloos en hulpeloos. Maar vergis je niet, de duivel dient zich aan in de meest mooie verschijningen.

16 – De Toren: De Toren is een van mijn lievelingskaarten. Alsof de bliksem inslaan en alles instort. Hij staat voor heftige veranderingen en alles lijkt op losse schroeven te staan. Onthoud dat niet alles wat wordt afgebrokkeld, opnieuw opgebouwd hoeft te worden. Let that old shit go.

17 – De Ster: De laatste beschermingskaart in de Grote Arcana. De Ster staat voor hoop en de toekomst. Voor fortuin en geluk. Wat je vandaag zaait, zul je in de toekomst oogsten. Ga conflicten uit de weg.

18 – De Maan: De Maan staat hoog aan de hemel. Hij symboliseert duisternis maar ook je dromen. Welke ongegrond angst heb je? Het is tijd om je angsten onder ogen te komen.

19 – De Zon: De Zon staat letterlijk voor warmte en licht. Ze symboliseert plezier, levenslust en optimisme. De Zon helpt je problemen, angsten en zorgen te overwinnen. Laat het zonnige deel in jezelf openvouwen.

20 – Het Oordeel – Het Oordeel brengt verlossing. Het zal je bevrijden van wat je gevangen heeft gehouden. Dit kan op allerlei gebieden van je leven zijn: toxische relaties, zorgen, langlopende moeilijkheden, angsten, niet helpende gedachten of remmingen. Laat alles wat je tegenhoudt los. Buiten je comfort zone is waar het leven echt begint.

21 – De Wereld – De Wereld staat voor je einddoel. You made it. Hij symboliseert het einde van een reis. Je bent aangekomen waar je naar onderweg was. Je bent dichterbij jezelf en je eigen overtuigingen dan ooit. Als je nog niet weet waar je naartoe wilt, is dit het moment dat voor helderheid zal zorgen.

Dit waren de kaarten uit de Grote Arcana uit de Tarot. Ieder kaartendeck heeft zijn eigen energie de maker kan aan een kaart soms een iets andere betekenis geven. De betekenissen die ik hierboven schets, zijn de globale betekenissen. Afhankelijk van de vraag die je stelt en de situatie waar het om gaat, kun je uit bovenstaande uitleg pakken wat voor jouw vraag of situatie van toepassing is.

Wil je meer leren over het leggen van de Tarot? Meld je dan aan voor mijn online Tarot Cursus (inclusief startergids en Tarot deck zodat je direct aan de slag kan)! Deze wordt gereleased vanaf februari 2021.