Kosmisch Verbinder

Als professioneel Tarotist krijg ik regelmatig vragen over de Tarot. Om het voor jou wat inzichtelijker te maken, vind je hier een overzicht van de vragen die regelmatig bij mij binnenkomen. Lekker overzichtelijk op losse pagina zodat je alle vragen en antwoorden bij elkaar hebt. Staat jouw vraag niet bij de veelgestelde vragen over de Tarot? Stuur me dan gerust een berichtje, dan zet ik ‘m erbij!

Met welk deck moet ik beginnen?

Ik adviseer altijd om te starten met het Rider Waite Smith deck (afgekort RWS). Dit omdat de meeste decks die je in de winkels en online vindt, op het RWS deck zijn gebaseerd. En als je het de RWS eenmaal kan lezen, heb je helderheid in symboliek en zijn andere decks ook gemakkelijker te lezen. Het deck kun je onder andere bestellen bij bol.com.

Hoe trek ik een kaart?

Hier ben je helemaal vrij in. Vaak denken we dat zoiets als Tarot leggen aan allemaal regeltjes moet voldoen, maar jij bent uiteindelijk de tarotist. Dus jij bepaalt. Hoe ik het doe: Ik schud de kaarten totdat ik voel dat het klaar is. Dan deel ik de stapel in twee kleinere stapeltjes. De onderste stapel leg ik boven en dan trek ik de bovenste kaart. Dit doe ik iedere keer als ik een kaart trek. In de boekjes die je bij de decks krijgt, wordt vaak ook een manier uitgelegd. En die manier, dat is de manier die de maker van dat denk hoogstwaarschijnlijk gebruikt. Doe wat voor jou goed voelt en ontwikkel jouw manier.

Wat doe ik met vallende kaarten?

De Tarot is iets anders dan Orakel Kaarten. De Tarot is vaak wat meer straight forward terwijl Orakel Kaarten vaak wat liefdevoller en zachter zijn. Vallende kaarten gebruik ik niet. Deze stop ik terug en dan ga ik weer schudden. Uiteraard mag je de vallende kaarten wel gebruiken, maar het is belangrijk dat je dit vooraf beslist. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat wanneer een vallende kaart je aanstaat, je ‘m gebruik. En als de kaart je niet aanstaat, je ‘m terugstopt.

Hoe lees ik kaarten die op de kop liggen (ondersteboven)?

Niet. Die mag je gewoon omdraaien zodat ze weer recht liggen. Er is ooit iemand geweest die in een Tarot boek deze techniek toepaste. Sindsdien, zijn heel veel tarotisten en ontwikkelaars van decks daarin meegegaan. In elke boekje vind je nu dus twee omschrijvingen. De omschrijving wanneer de kaart rechtop ligt, maar ook wanneer de kaart ondersteboven ligt. Ik geloof dat het Universum niet dat soort trucjes nodig heeft om iets inzichtelijk te maken. De Tarot bevat alles al en als een boodschap andersom gelezen moet worden, zou je wel een andere kaart krijgen voor de boodschap. Maar ook hier geldt; voel je vrij!

Heb jij nog andere vragen over de Tarot? Stuur me dan een berichtje op Instagram of via het Contactformulier. Dan vul ik de veelgestelde vragen over de Tarot natuurlijk graag aan!