Kosmisch Verbinder

Wat is er mooier dan het delen van kennis? En al helemaal wanneer deze kennis mensen dichterbij hun (hogere) zelf brengt? Ik ben al langere tijd bezig met kaartleggingen en besloot in februari 2021 om mijn kennis in een Tarot Cursus te gieten. Het hoe en wat lees je hieronder.

Make it yours

Wat is het dat de Tarot zo krachtig maakt? Hoe kan toch dat de kaarten precies dat inzicht geven dat op het moment van de legging, het meest op jou van toepassing is? Alles is energie. En dat komt omdat je echt je kaarten eigen maakt. Je leert de basisbetekenissen van de kaarten begrijpen, maar je leert ook om te luisteren naar wat de kaarten jou influisteren. En dat laatste, dat is misschien nog wel het meest krachtige. En omdat het voor iedereen anders is, besloot ik om de tarot cursus Make it yours te noemen. Je maakt tijdens deze cursus de Tarot echt eigen. De kaarten reageren op jouw energie. Daarom is het belangrijk dat je echt met je kaarten verbindt en ze regelmatig (het liefst dagelijks) aanraakt, schudt en gebruikt.

Waaruit bestaat de Tarot cursus?

Deze cursus bevat alles wat je nodig hebt om serieus met de Tarot aan de slag te gaan. De cursus is opgebouwd uit 8 lessen waarbij iedere les bestaat uit meerdere hoofdstukken. Onder de volgende afbeelding vind je een overzicht van alle lessen die je in deze cursus vindt.


We beginnen met een introductie, een stukje geschiedenis, een startersgids en we hebben het over de kleuren van de Tarot. In de eerste echte les, focussen we ons op de eerste helft van de Grote Arcana. In les drie komt de tweede helft aan bod, gevolgd door de hofkaarten. In les vijf beginnen we met twee kleuren van de Kleine Arcana. Vanzelfsprekend komt in les zes de tweede helft van de Kleine Arcana aan bod. In les zeven sluiten we af met een aantal voorbeeld spreads/leggingen en uitleg hoe je de kaarten in een legging met elkaar kan verbinden. Als laatste krijg je bij les 8 meer inzicht in de numerologie, symboliek en mag je je licht- & schaduwkaart kiezen.


Les 1: Introductie

– Introductie
– De Geschiedenis
– Jouw intuïtie verbinden met de kaarten
– De Tarot Startersgids
– De Kleuren in de Tarot

Les 2: De Grote Arcana I
– Over de Grote Arcana
– Gevolgd door de eerste helft van de Grote Arcana

Les 3: De Grote Arcana II
– De tweede helft van de Grote Arcana
– De Grote Arcana Quiz (10 vragen)

Les 4: De Hofkaarten
– De Kleuren van de Hofkaarten
– De Hofkaarten van Staven
– De Hofkaarten van Bekers
– De Hofkaarten van Zwaarden
– De Hofkaarten van Pentakels

Les 5: De Kleine Arcana Deel I
– Een vliegende start met de Kleine Arcana
– De Kleine Arcana – Staven
– De Kleine Arcana – Kelken

Les 6: De Kleine Arcana Deel II
– De Kleine Arcana – Zwaarden
– De Kleine Arcana – Pentakels
– De Kleine Arcana Quiz (10 vragen)

Les 7: Voorbeeldleggingen
– 3 Templates voor een legging/spread
– De Kaarten in een Legging met elkaar verbinden

Les 8: Extra info + opdrachten
– De cijfers in de Tarot
– Lees de kaart op het diepste niveau – De Hogepriesteres
– Lees de kaart op het diepste niveau – De Zegewagen
– Voorbeeld Piramide legging uitgewerkt
– Kies je lichtkaart
– Kies je schaduwkaart
– Maak je eigen spread

Het is van belang dat voordat je begint met de cursus, je al een Tarot deck in je bezit hebt. Deze cursus is gebaseerd op het Rider Waite Smith Tarot deck en ik adviseer je daarom ook om die aan te schaffen. Als je de RWS eenmaal onder de knie hebt, dan kun je op zoek gaan naar een deck dat je misschien visueel wat aantrekkelijker vindt. Ongeveer 90% van de Tarot decks die vandaag de dag op de markt zijn, zijn namelijk gebaseerd op de symboliek van de Rider Waite. Om de Tarot volledig te leren in een paar weken, dat is best een uitdaging. En ik kan me voorstellen dat het leven soms in de weg zit terwijl je al middenin de cursus zit. De Tarot cursus duurt zeven weken als je iedere week een les volgt. Maar je hebt altijd toegang tot het materiaal zodat wanneer je er even niet aan toe komt, je het later gewon weer kan oppakken.

Wanneer past de Tarot cursus bij mij?

Een cursus volgen, wat voor cursus dan ook, zorgt voor persoonlijke groei, het laat je hersens weer even werken en geeft een fijn gevoel als je op die manier investeert in jezelf. Twijfel je nog of deze cursus wat voor jou is? De Tarot cursus past bij jou wanneer

– Je al Tarot kaarten hebt maar er weinig mee doet
– De kaarten voor jou een groot mysterie zijn
– Je stappen wilt zetten in je spirituele groei en duidelijk handvatten wilt
– Je de Tarot al kent maar toch de basis wilt leren om meer duidelijkheid te krijgen
– Je wel wat guidance kan gebruiken in het aardse leven
– Je meer in verbinding wilt komen te staan met jouw intuïtie.

Wil je deze cursus bestellen? Ga dan naar de webshop en kies “Tarot cursus – Make it yours”. Wil je liever op een andere manier met de Tarot aan de slag? Wordt dan vooral lid van het Tarot Membership! 

Meer weten over mij en hoe mijn reis verliep? Kijk dan eens op: Mijn weg naar spirituele groei deel 1.