Kosmisch Verbinder

Mijn weg naar spirituele groei deel 1

Ik wil je graag mijn verhaal vertellen. Het verhaal over spirituele groei dat ervoor heeft gezorgd dat ik ben geworden wie ik ben en dat ik sta waar ik sta. Om dit verhaal te vertellen gaan we terug naar toen ik in de pubertijd raakte. Ga je mee naar toen?

De duistere kant van spiritualiteit

Het is een regenachtige dag in de herfst van 2001. Iets in mij heeft een spiritueel vlammetje doen ontwaken. In de eerste klas van de middelbare school hoorde ik klasgenootjes, waarvan één later mijn allerbeste vriendin bleek te worden, praten over het oproepen van geesten. Dit kon op een hele simpele manier (die ik hier niet ga uitleggen omdat ik je niet wil aansporen tot het oproepen van duisternis) en daardoor werd het bij ons in de klas super populair. We riepen tijdens de gymles geesten op en stelden allemaal vragen aan de entiteiten die tot ons kwamen. Dit liep al snel volledig uit de hand. Vrienden waren zichzelf niet meer, slaapfeestjes waren alleen maar eng en de manier waarop wij met de spirituele wereld omgingen, was niet houdbaar. Ik verzonk in angst en toen ik al dagen niet meer durfde te slapen, richtte ik mij (zoals ik ben opgevoed) tot God. Ik bad en vroeg of God deze kwade energie alsjeblieft bij mij vandaan wilde halen. Ik beloofde dat als Hij dat deed, ik nooit meer geesten op zou roepen of me in zou laten met zwarte magie. En dat gebeurde. Na een aantal dagen zag ik tijdens het maken van mijn wiskunde huiswerk, een schim op mijn groene opblaasstoel zitten en zodra ik beter ging kijken, verdween het. Ik durfde weer te slapen en kwam weer tot rust.

Mijn eerste stapje richting lichtwerker

Een aantal jaren later leerde ik op een barbecue georganiseerd door vrienden, Marieke kennen. Zij wilde verkeren met een jongen uit onze vriendengroep en was daarom samen met twee vriendinnen ook uitgenodigd voor dit etentje. Toevallig (toeval bestaat niet), had zij dezelfde geboortedag als ik. Alleen een paar jaar later. Dat we op dezelfde dag jarig zijn, zorgde er eigenlijk direct voor dat we een klik hadden. Voor de barbecue was nog een tafel nodig en die moesten we bij mij thuis ophalen. Marieke wilde wel mee. Al lopend en sjouwend maakten we een praatje en leerden we elkaar kennen. Al gauw ging het over de spirituele wereld en dat de straat waar ze woonde in een dorp in Friesland, vroeger een galgenpad was. Het kwam dus regelmatig voor dat zij, haar zusje maar ook haar moeder schimmen zagen van mensen die vroeger dat pad hadden bewandeld om vervolgens verhangen te worden. We raakten in gesprek over wat ik voelde en had ervaren en we besloten samen naar een paranormale beurs in Rotterdam te gaan; ParaVisie. Aangezien we nog maar net tieners waren, was het een goed idee om Marieke haar spirituele moeder mee te nemen als vervoer en als begeleiding.

Mijn eerste doorbraak op het gebied van spirituele groei

Veel van deze beurs weet ik eigenlijk niet meer. Wel herinner ik me heel goed dat ik me tussen al deze spirituele mensen, mediums, kaartleggers en healers direct heel fijn voelde. Ik wilde graag een nieuwe ervaring opdoen op ParaVisie en onderging een licht en geluid therapiesessie. Ik kreeg een, wat we tegenwoordig zo noemen, VR bril op waardoor ik letterlijk niets meer zag buiten wat zich binnenin die bril afspeelde. Daarnaast kreeg ik een koptelefoon op die een bepaalde frequentie uitzond. De bril en de koptelefoon samen zorgden ervoor dat ik letterlijk in een compleet andere wereld was. Door de bril kreeg ik lichtflitsen te zien in verschillende kleuren en in samenwerking met de frequentie waar ik naar luisterde, zorgde dat ervoor dat er veel emoties bij mij los kwamen. Die liet ik natuurlijk niet zien, maar het voelde echt alsof mijn borstkas opengebroken werd en er allemaal nieuwe inzichten naar binnen stroomden. Ik denk dat dat mijn allereerste doorbraak was op het gebied van spirituele groei.

Daar waren de Lenormand kaarten

Op spirituele beurzen als ParaView en ParaVisie zijn ook altijd kraampjes die fysieke producten verkopen. Ik zag zoveel mooie spullen en het liefst kocht ik ze allemaal. Maar hé, ik was veertien of net vijftien en had maar een klein budget. Ik had op zaterdag een bijbaantje in een fabriek, maar dat leverende niet genoeg op om zo’n hele kraam leeg te kopen. Magisch dat het voelde, trok een pakje met Lenormandkaarten mijn aandacht. Het zag er simpel uit en ik dacht dat ik dat wel kon leren. Ik kocht ze en ging er mee aan de slag. Ik ontdekte dat ik ze eigenlijk niet nodig had. Wat ik doorkreeg, wat ik mocht vertellen vanuit Het Universum, had helemaal niets te maken met deze kaarten. Het waren mijn gidsen die mij de informatie influisterden. Maar omdat dat voor de mensen op aarde moeilijk te begrijpen is, besloot ik toch altijd mijn kaarten te gebruiken. Ook al wist ik niet wat ze vertelden, het was een manier om spiritualiteit in mijn vriendengroep, toch down to earth te kunnen houden. Al moet ik eerlijk zeggen dat veel me (achter mijn rug om) belachelijk maakten en er niet voor open stonden. Voor de mensen die er wel voor open stonden, was het een hele bijzondere ervaring.

Om van mijn reis naar spirituele groei een behapbaar stuk te maken, knip ik het op in stukjes. Binnenkort mag je deel twee verwachten!

Delen:

meer zoals dit:

Download nu mijn geniale e-book

En leer al mijn geheimen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum efficitur quam vel scelerisque consectetur.