Skip to content Skip to footer

Wat is Reiki?

Reiki is een vorm van energie. Reiki komt uit Japan en is door middel van meditatie tot Sensei Mikao Usui gekomen. Reiki staat vrij vertaald voor (Rei)Universele (Ki)Liefdesenergie. Vaak ook vertaald als Universele Levensenergie. Deze vorm van energie is de energie van het Universum (waar we allemaal mee verbonden zijn) en wordt doorgegeven door middel van handopleggingen (Reiki 1) of door middel van symbolen in een afstandsbehandeling (Reiki 2). Degene die Reiki ‘geeft’ noemt men een Reiki Practitioner. De Reiki Practitioner is niets meer dan een doorgeefluik en is daardoor niet de healer maar degene die de energie mag doorgeven. Het is de ontvanger van deze energie die, hetzij onbewust, het werk verricht. Dit werk houdt in dat het lichaam en de geest weer gevuld en gevoed worden om zichzelf in balans te brengen en het zelfhelend vermogen een boost te geven. Door de Universele kracht van Reiki, kan dit op een holistische manier worden ingezet. Reiki kan helpen tegen fysieke pijn, energetische disharmonie of bijvoorbeeld om oude pijn en trauma in ons zijn te helen.

De welbekende effecten van deze energie zijn dat de kwalen, ontstaan door disharmonie in het lichaam en de cellen, verminderen of zelfs verdwijnen. Het lichaam gaat letterlijk lekkerder in het vel zitten waardoor het emotionele en energetische lichaam zich automatisch ook beter gaat voelen. Andersom werkt dat namelijk ook zo. Als je weinig energie hebt of je zit in een lage frequentie, heeft dat een fysiek effect. Zo heeft stress een fysiek effect op het ouder worden van het lichaam. Door Reiki te ontvangen, kom je weer terug in de opwaartse spiraal en kan je fysieke maar ook je energetische lichaam weer de goede kant op gaan. Je zal je (emotioneel) beter en meer in balans voelen. Dit heeft ook uitwerking op je hele omgeving. Zo komt alles samen in de positieve en fijne energie.

Iedereen heeft de kracht in zich deze energie te gebruiken en te geven. Ga maar na waar je handen naartoe gaan als iemand fysieke pijn heeft; je handen gaan naar de zere plek. Hiervoor hoef je geen kennis van energie te hebben, dit is wat we van boven hebben meegekregen toen we op aarde kwamen. Wat je onbewust doet bij iemand met fysieke pijn, doe je bewust met een Reiki behandeling. Er zijn verschillende vormen van Reiki. Zelf ben ik ingewijd in het Usui Systeem tot Reiki Master. Daarnaast ben ik ook Kundalini Reiki master. Het Usui systeem is het traditionele Reiki Systeem en het Kundalini Reiki Systeem is een vertakking. Beide vormen werken, maar ze hebben een verschillende oorsprong. Tijdens mijn behandelingen maak ik alleen gebruik van de traditionele Reiki zodat je de meest pure energie mag ervaren.

Met dit kleine stukje tekst doe ik de Reiki traditie eigenlijk te weinig eer aan, maar ik kan me voorstellen dat je in plaats van erover te lezen, het gewoon wilt ervaren. Daarvoor kun je een afspraak maken. Op afstand maar ook bij mij in de praktijk. Klik hier om een afspraak te maken.

 

Volg mij ook op Instagram

Contact

Alleen op afspraak

Kosmisch Verbinder © 2019 – 2023 
Fotografie: Landa Penders, Jacqueline Yalcin & Sytse Monsma
KVK 76864073 BTW ID: NL003166094B44 

Kosmisch Verbinder © 2019 – 2023 
Fotografie: Landa Penders, Jacqueline Yalcin & Sytse Monsma                                          

KVK 76864073 BTW ID: NL003166094B44