Kosmisch Verbinder

We leven in een wereld waar we te weinig tijd aan onszelf besteden. Pijn verdringen we, emoties overstemmen we met andere prikkels zoals onze mobieltjes, films of een andere manier waarop we naar buiten focussen. Het is tijd om weer naar binnen te keren. Je hart roept.

Het afvoeren van oude pijn

Pijn niet voelen is een overlevingsmechanisme. Gevoelens weglachen is dat ook. Wat is het soms toch moeilijk om echt te voelen wat je voelt. En soms is het gewoon gemakkelijker om het luikje dicht te doen en de pijn daarachter te bewaren. Je ervaart het vanzelf wanneer er wel ruimte voor is. Toch? Nee. De emoties en pijn stapelen zichzelf op achter al die luikjes in je hart waardoor je energetisch uit balans raakt en vaak ook nog te kampen krijgt met fysieke klachten. Het is dus tijd om schoon schip te maken en die gevoelens die je eerder niet hebt gevoeld, naar voren te laten komen en ze daarna voorzichtig af te voeren zodat er weer ruimte ontstaat om te zijn. Mede daardoor zal je energie weer goed kunnen stromen.

Fysieke klachten kunnen energetisch veel met je doen

Fysieke klachten, en dan vooral de vage klachten waarvan je niet weet waar ze vandaan komen, hebben vaak een energetische oorsprong. Houd je nog van jezelf? Maak je genoeg ruimte voor jezelf? Wanneer je jezelf, of een gedeelte in jou, afwijst, uit zich dat fysiek. Wanneer je negatieve energie naar iets of iemand stuurt, heeft dat daadwerkelijke gevolgen. Sterker nog, zelfs rijst gaat er van schimmelen. Het is erg belangrijk dat je weer van jezelf leert houden zodat je weer in balans kan komen. Een energetische healing kan oude overtuigingen helpen af te voeren en de verbinding met jezelf herstellen. Een belangrijke vraag is “Wanneer je moet opnoemen waar je van houdt, hoe lang duurt het dan voordat je jezelf noemt?” Die vraag kan erg confronterend zijn. Als je jezelf niet in de top drie zet, dan is het hoog tijd om met jezelf aan de slag te gaan.

Alles is energie

Alles is energie. Jij, ik, onze gedachtes en gevoelens. Echt alles. We zijn allemaal ontstaan vanuit hetzelfde. De één noemt het God, de ander de Bron, ik noem het Het Universum. De levensenergie waar we allemaal uit voortkomen en waar we nog altijd mee in verbinding staan. Helaas zijn veel van ons die connectie met Het Universum kwijtgeraakt en daardoor staan we ook niet meer goed in verbinding met ons(hogere)zelf. Dit komt vaak ook omdat ons ego is gegroeid door het aardse leven en daardoor vaak de overhand heeft. Dat is niet zo gek, daar zorgt de maatschappij wel voor. Zonder merkkleding hoor je er niet bij, wie ben je zonder de nieuwste iPhone, je aantal likes bepalen hoe je je die dag voelt. De mens is een verdienmodel geworden. Hoe kunnen de bedrijven, zo lang mogelijk, zo veel mogelijk aan ons verdienen. Koop jezelf gelukkig! – is vaak de boodschap. Maar niemand die je vertelt dat je je twee uren na de ‘levens-veranderende’ aankoop weer hetzelfde voelt. En dan wil je weer iets nieuws. Het is een vicieuze cirkel waar je uit mag ontsnappen. De energie die je in het zogenaamde gebrek in jezelf stopt, mag je stoppen in het ontwikkelen en houden van jezelf.

Hoe werkt een energetische healing?

Tijdens een energetische healing is het belangrijk dat je minstens een half uur de tijd hebt. Ik adviseer altijd om in bed te gaan liggen, op de bank of bijvoorbeeld in een luie stoel te gaan hangen. Pak er vooral een dekentje bij want het komt nog wel eens voor dat het kouder wordt als er energetisch wordt gewerkt. Vervolgens mag je proberen maximaal te ontspannen. Rustgevende muziek wil hierbij nog wel eens helpen.

Gedachten zullen komen en gaan. En dat is helemaal oké. Maar zodra je ze herkent als een gedachte, mag je ze in een doosje stoppen voor later. Nu is niet de tijd om na te denken. Als je voelt dat je bijna in slaap valt, mag je dat ook helemaal laten gebeuren. Ook vraag ik altijd nog even of er klachten of kwaaltjes zijn waar ik rekening mee moet houden. We zetten beide een alarm op de afgesproken tijd en gaan dan beginnen.

Elke energetische healer heeft zijn eigen werkwijze en het is niet van belang (en wellicht ook totaal niet interessant) om dat hier helemaal uiteen te zetten. Wat interessanter is, is wat andere mensen hebben ervaren en hoe ze zich na een energetische healing voelen. Hieronder (komen) een aantal ervaringen van eerdere ontvangers. Klik op de afbeelding om de afbeelding te vergroten.