Kosmisch Verbinder

Zelf krachtige affirmaties leren schrijven

Affirmaties, een krachtige tool die je erg kan helpen in het leven. Ze zorgen ervoor dat je de programmering in je hoofd verandert. Dat je instinctief gaat geloven dat je iets wel kan terwijl je voorheen altijd dacht dat je iets niet zou kunnen. Ik heb geleerd hoe ik mijn affirmaties zelf kan schrijven en deel het graag met jou!

Wat zijn affirmaties?

Als eerste een kleine introductie voor als je nog nooit van affirmaties hebt gehoord. Affirmaties zijn overtuigingen. Je kan het zien als de manier waarop je hersenen zijn geprogrammeerd. Affirmaties kunnen een positieve maar ook zeker een negatieve invloed hebben op hoe jouw hoofd functioneert. Als jij altijd tegen jezelf zegt dat je niet goed genoeg bent, ga je dat vanzelf in volledige overtuiging geloven. Maar zodra je jezelf dagelijks vertelt dat je het waard bent (ook al geloof je dat eerst nog niet), dan leer je je hersenen op een andere manier naar jezelf te kijken. Je update het programma, bij wijze van spreken.

Een voorbeeld uit de praktijk

In mijn uitleg ben ik heel open en kwetsbaar, dus don’t use it against me. Ik ben gestopt met roken. Ik rookte een pakje sigaretten per dag en had de overtuiging dat ik nooit zou kunnen stoppen. Het paste bij me en stond ook een beetje voor wie ik was. Totdat ik mezelf ging vertellen dat roken helemaal niet meer paste bij de persoon die ik was geworden. Ik ben veganist en probeer een groen en duurzaam leven te leiden. Sigaretten zijn groen noch vegan. Dus ik ging mezelf vertellen dat ik een niet-roker was. Dat ik sigaretten(rook) vies vond en dat dat helemaal niet meer paste bij wie ik wilde zijn. Hier begon ik in november 2018 mee. Ik vertelde het mezelf niet consequent genoeg dus het werkte nog niet. Ik stapte over op een e-smoker. Een paar maanden daarna vertelde ik mezelf weer dat ik een niet-roker was. En zei dit steeds vaker tegen mezelf. Op 29 september 2019 ben ik definitief gestopt met roken. Affirmaties 2

Hoe je zelf krachtige affirmaties schrijft

Er zijn een heleboel krachtige affirmaties online te vinden. Maar je eigen affirmatie schrijven maakt het proces nog krachtiger. Ik schrijf alles op in een notitieboekje zodat ik het altijd kan terugvinden. Als eerste moet je een aantal vragen aan jezelf stellen. Wat wil ik? Dit kan alles zijn. Rijk worden, een leuke baan, afvallen, een partner vinden die bij je past, meer zelfvertrouwen – om maar wat te noemen. Vervolgens vraag je jezelf: Waarom wil ik dat? Schrijf je motivatie op en probeer het zo positief mogelijk te houden. Ik gebruik het voorbeeld ‘Ik wil rijk worden’ ter illustratie. In plaats van om als motivatie op te schrijven dat je het zat bent om elke maand geld tekort te komen, schrijf je op dat het je fantastisch vindt om iedere maand geld over te houden. Ja, vindt. Je doet namelijk alsof het al zo is. Wees zo gedetailleerd mogelijk. Dus: Ik vind het zo fijn dat ik maandelijks € 100,- over heb om met vrienden uit eten te gaan. Bedenk 3 tot 5 redenen waarom je iets wilt. Daarna schrijf je op wie je je voorneemt te zijn om het te creëren. Voorbeeld: Ik ben iemand zonder geldzorgen die altijd alles kan betalen en kopen wat ik wil. Ik heb financiële zekerheid en geld is het laatste waar ik me druk om maak. Dan vraag je jezelf Wat ga ik daarvoor doen? Schrijf er ook bij hoe vaak je dat gaat doen. Ik ga iedere week één keer naar de supermarkt om boodschappen te doen en koop dan alleen wat ik nodig heb. Extra dingen heb ik niet nodig omdat dat in de weg staat om mij te laten worden wie ik wil zijn. Elke week zet ik € 5,- op mijn spaarrekening omdat ik dat geld niet nodig heb. Als laatste voeg je alles samen en schrijf je je eigen affirmatie uit. Een voorbeeld in bovenstaande situatie kan zijn: “Ik ga een financieel onafhankelijke toekomst tegemoet en heb over 12 maanden € 6000,- gespaard. Ik heb altijd genoeg geld.”  Houd in je achterhoofd dat het Universum, negatieve woorden niet kent. “Ik heb geen geldzorgen meer” zou ” Ik heb geldzorgen”  worden. Schrijf je affirmaties daarom altijd vanuit een positieve toon.

Herhaal je affirmatie dagelijks en luidop

Fijn, je hebt je eerste affirmatie geschreven. Dit proces kun je volgen voor alles facetten van je leven. Zo affirmeer ik bijvoorbeeld over het succesvol worden met mijn blog. Ook affirmeer ik sinds kort over een slank en gezond lichaam. Ik sta iedere ochtend een uur eerder op dan zou moeten en vervolg dan mijn Miracle Morning (daar komt nog een artikel over online). Na mijn cappuccino, leestijd, schrijftijd, yoga en meditatie, zit ik nog een paar minuten in stilte aan mijn affirmaties te denken. Ik herhaal ze keer op keer in mijn hoofd. Als ik afdwaal tijdens mijn mediatie, herhaal ik de affirmaties tijdens de mediatie om gefocust te blijven. Als je voor het eerst met affirmaties aan de slag gaat, adviseer ik je ze luidop uit te spreken en eventueel voor de spiegel te gaan staan en jezelf diep in de ogen aan te kijken. Ook al ben je er nog niet helemaal van overtuigt, geloof dat je affirmaties waar zijn. Want dat zijn ze.

Delen:

meer zoals dit:

Download nu mijn geniale e-book

En leer al mijn geheimen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum efficitur quam vel scelerisque consectetur.